Welkom op onze site van de Zwitserse Witte Herder kennel Of The Northern White Winds in het mooie beschermde Groningse lintdorp Kiel Windeweer.
Kijk rustig rond en wordt net zo enthousiast over dit geweldige ras als wij zijn.
Wij zijn aangesloten bij de Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland. En onze kennel staat geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Wij hebben inmiddels een nestje gefokt met onze honden Midge en Kayla (A-nest: 01-09-2013). 

Beide honden zijn goedgekeurd via de Vereniging en de 6 pups hebben een stamboom van de Raad van Beheer. Voor meer achtergrondinformatie over het ras klikt u hier
Daarna heeft Kayla nog 2 nestjes gehad met 2 andere goedgekeurde dekreuen, omdat we Midge hebben moeten laten castreren wegens chronische prostaatontsteking. 

B-nest: 08-01-2015, 9 pups van vader Prince Fan Cosmo`s Noflik Stee (zoon van Kirtonmae Sir Higgins),
C-nest: 19-12-2015, 7 pups van vader Jumping Jack Flash van Zwieten.
We hebben een dochter van Kayla uit het B-nest, Beau, aangehouden, met de bedoeling met haar een nestje te fokken, maar 
helaas bleek ze toen ze precies 1 jaar was, een levensbedreigende auto-immuunziekte te hebben, waardoor ze ongeschikt is voor de fokkerij. Wel behoort ze nadat ze geheel herstelt is van haar ziekte en het goed doet op een streng dieet, nog steeds tot onze roedel. Samen met haar moeder, die geen nestjes meer krijgt, zijn we heerlijk actief in de hondensport o.a. het speurwerk.
Midge mag sinds augustus 2016 zijn rustige oudere dag doorbrengen bij onze familieroedel in Hoogezand, waar een broer Boy van Beau woont. 
Zo hebben wij meer ruimte en aandacht voor een nieuw fokteefje Arvensis` Fancy Freya, die 30  april van 2017  toegevoegd is aan onze roedel.
Ongeveer de komende 3 jaar verwachten wij dan ook nog geen pups.
Midge en Kayla